fbpx
Dr. Sofia Loukeri
LS Aesthetic Dentistry Athens
0   /   100
Αποτελεσματική θεραπεία περιοδοντίτιδα

Περιοδοντίτιδα

Η περιοδοντίτιδα θεραπεύεται! Δεν αποτελεί λόγο να χάσετε τα δόντια σας.

Καλέστε μας τώρα για να σας ενημερώσουμε. Τηλέφωνο: 2106713457

Εφαρμόζουμε  ειδικά πρωτόκολλα, εξατομικευμένα για κάθε ασθενή και ειδικευόμαστε στην αναγέννηση του οστού και στην ακινητοποίηση των δοντιών που έχουν χάσει την πρόσφυσή τους στο οστό και παρουσιάζουν μικρή ή μεγάλη κινητικότητα.

Η περιοδοντική νόσος αποτελεί την κύρια αιτία απώλειας δοντιών & μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία  ασθενών κάθε ηλικίας.

Στο αρχικό της στάδιο έχει τα συμπτώματα της ουλίτιδας, όπως έντονη αιμορραγία των ούλων κατά το βούρτσισμα, κακοσμία του στόματος, ερυθρότητα και διόγκωση των ούλων.

Η ουλίτιδα, αν δε θεραπευτεί, καταλήγει σε περιοδοντίτιδα, στην οποία η φλεγμονή επεκτείνεται στο οστό και σχηματίζονται "περιοδοντικοί θύλακες" γύρω από τα δόντια.  Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι η ουλοδοντική σχισμή, που φυσιολογικά υπάρχει ανάμεσα σε δόντια και ούλα, βαθαίνει και συσσωρεύονται μικρόβια, αποτέλεσμα των οποίων είναι η κακοσμία και η αντιαισθητική εικόνα των πρησμένων και σκουρόχρωμων ούλων).

Στην LS Dental Clinic αντιμετωπίζουμε καθημερινά και με απόλυτη επιτυχία την περιοδοντίτιδα, ακόμη και σε περιπτώσεις που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, δηλαδή σε αυτό της απώλειας των δοντιών.

 

Θεραπεία Περιοδοντίτιδας : Γιατί εμείς ξεχωρίζουμε, τι κάνουμε διαφορετικά

ΣΤΑΔΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Τα στάδια θεραπείας της περιοδοντίτιδας διαφέρουν σε κάθε περιστατικό και ποικίλουν ανάλογα τα συμπτώματα και τα διαγνωστικά ευρήματα, που προκύπτουν από τον  ακτινογραφικό και κλινικό έλεγχο.

Συνήθως αρκούν 4 έως 6  ραντεβού για την ολοκλήρωση μιας περιοδοντικής θεραπείας.

 Οι θεραπείες πραγματοποιούνται ανώδυνα και ο ασθενής μετά από κάθε επεμβατικό ραντεβού επιστρέφει κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα στις δραστηριότητές του.

Σε περιπτώσεις βαρειάς και γενικευμένης περιοδοντίτιδας, δηλαδή μεγάλης οστικής  απώλειας (ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΤΟ ΟΣΤΟ) και κινητικότητας των δοντιών,εφαρμόζουμε την πιο εξελιγμένη ενδεδειγμένη θεραπεία ανάπλασης οστού, που χρησιμοποιούν όλα τα κορυφαία οδοντιατρικά κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης.

Κάνουμε εφαρμογή μιας ειδικής, ενεργοποιημένης πρωτεΐνης Ελβετικής προέλευσης, η οποία από τη στιγμή που θα τοποθετηθεί σωστά σε όλες τις πλευρές της ρίζας του δοντιού. Αυτή η πρωτεϊνη “εργάζεται” για 18 ολόκληρους μήνες, ενεργοποιώντας τα ειδικά κύτταρα του οστού και των ιστών, να παράγουν- δημιουργούν – νέο φατνιακό  οστό  και περιοδοντικό ιστό –δηλαδή νέα ούλα- για να  σταθεροποιηθούν ξανά τα δόντια και να  γυρίσουν το χρόνο πίσω, δίνοντας στον ασθενή τη δυνατότητα να «ΓΛΙΤΏΣΕΙ» τα δόντια του και να θεραπευτεί, ακόμα και 100% από την πιο ύπουλη ασθένεια των δοντιών.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

  1. Συνήθως χορηγούμε ειδική αντιβίωση
  2. Απομακρύνουμε τους παράγοντες που προξένησαν την περιοδοντική νόσο! (άρση του αιτίου)
  3. Πραγματοποιούμε υποουλικό καθαρισμό με υπερήχους (ultra sonic SATELEC) και στις 2 γνάθους
  4. Προχωρούμε σε συντηρητικές επεμβατικές αποξέσεις με ταυτόχρονους διακλυσμούς χλωρεξιδίνης και τοπικής αντιβίωσης, προετοιμάζοντας έτσι την εφαρμογή της «ειδικής» ενεργοποιημένης πρωτεΐνης. Μετά την σωστή τοποθέτηση σε όλες τις πλευρές της ρίζας του δοντιού, δίνονται οδηγίες για τις επόμενες 3 ημέρες για την διατροφή και το βούρτσισμα.
  5. Συστήνεται επανεξέταση σε 10 περίπου  ημέρες, οπότε το αποτέλεσμα θα έχει γίνει ήδη αντιληπτό.
  6. Αξιολογούμε την ανάγκη ακινητοποίησης των δοντιών και προχωράμε σ’ αυτή αν χρειάζεται. Σημειώνουμε ωστόσο πως συνήθως ακόμη και τα πιο βαριά  περιστατικά ανταποκρίνονται άμεσα στην θεραπεία.
  7. Αξίζει να σημειωθεί οτι την χρήση της ενεργοποιημένης πρωτεΐνης την συστήνουν στους διάσημους καλλιτέχνες, οι πλαστικοί χειρουργοί τους και για anti aging therapy.
Στην LS Dental Clinic μεταμορφώνουμε τα ούλα σας  ξανά σε υγιή & νεανικά. 

Μέσω της ολοκληρωμένης σύγχρονης θεραπείας που  εφαρμόζουμε, θα αποκτήσετε ξανά όμορφα, ροζ, σφιχτά ούλα & πάνω από όλα υγιή.

Χωρίς πόνο, χωρίς ταλαιπωρία. Μην αφήνετε την περιοδοντίτιδα να καταστρέφει τα δόντια και την υγεία σας.

Συμβουλές από τη Dr. Σοφία Λουκέρη

Πριν ενδώσεις στη «λύση» να βγάλεις από το στόμα σου τα φυσικά σου δόντια που κουνιούνται και να τα αντικαταστήσεις με μερική ή ολική οδοντοστοιχία , ενημερώσου σωστά επειδή μπορείς να τα σώσεις!

Η ηλικία δεν αποτελεί λόγο για να φορέσεις μασέλες!

Δεν θα λύσεις κανένα πρόβλημα αφαιρώντας τα φυσικά σου δόντια, το αντίθετο μάλιστα !

-θα χάσεις την  σωστή άρθρωση δηλ θα ψευδίζεις ,

-θα χάσεις  την απόλαυση της γεύσης ,

– θα αποκτήσεις σε χρόνο ρεκόρ γεροντικό προσωπείο σε όποια ηλικία κι αν είσαι αφού θα μαζέψουν τα ούλα και το οστό δημιουργώντας βαθιά χαλάρωση και ρυτίδες ακολουθώντας την απώλεια .

– θα αλλάξεις κατηγορία και στάδιο ηλικίας ανευ λόγου, αφού το φατνιακό οστό είναι το μοναδικό οστό στο ανθρώπινο σώμα που αναπλάθεται μέχρι τα βαθιά γεράματα!

Πριν & Μετά από άλλους ασθενείς

Η περιοδοντίτιδα & η σχέση της με σοβαρότατα καρδιαγγειακά και άλλα νοσήματα

Τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα έχουν συσχετίσει την περιοδοντική νόσο με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα (έμφραγμα και εγκεφαλικό), νεφρικές βλάβες, καθώς και για γεννήσεις πρόωρων και λιποβαρών νεογνών.

Στην Ελλάδα έρευνες της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το τμήμα Περιοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών κατέγραψαν στενή σύνδεση της στεφανιαίας νόσου με τη περιοδοντίτιδα.

Τα αποτελέσματα είναι συγκλονιστικά: Περιοδοντικοί ασθενείς έχουν 30% μεγαλύτερη πιθανότητα  εμφάνισης στεφανιαίας νόσου.

Κορυφαίες μελέτες καταξιωμένων πανεπιστημίων των ΗΠΑ,  μαρτυρούν πως η πιθανότητα για έμφραγμα του μυοκαρδίου αυξάνεται ανάλογα με τη βαρύτητα της περιοδοντικής νόσου.

Μικρόβια που προκαλούν περιοδοντίτιδα έχουν εντοπιστεί μέσα σε αθηρωματικές πλάκες, σε αρτηρίες ασθενών που πάσχουν από περιοδοντίτιδα.

Επιπρόσθετα, η χρόνια φλεγμονή που προκαλεί η περιοδοντίτιδα μπορεί να ευθύνεται για την ανάπτυξη και τη αποσταθεροποίηση των αθηρωματικών πλακών, με συνέπεια αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών, εγκεφαλικών ή και άλλων αγγειακών επεισοδίων.

Συμπερασματικά, η επιστημονική έρευνα έχει καταλήξει πως όσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση των μικροβίων τόσο πιο παχιές είναι οι αθηρωματικές πλάκες που σχηματίζονται. Μάλιστα, η επίπτωση της νόσου στο καρδιαγγειακό σύστημα είναι μεγαλύτερη στα νεότερα άτομα, ενώ κάθε περιοδοντική φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει επιπλοκή λοιμώδους ενδοκαρδίτιδας σε ασθενείς υψηλού κινδύνου, καθώς το υψηλό μικροβιακό φορτίο της στοματικής κοιλότητας μπορεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος να φτάσει στην καρδιά, προκαλώντας λοίμωξη με δυσάρεστες συνέπειες.

Είναι αξιοσημείωτο, παρόλα αυτά, ότι μετά από μετά από ολοκληρωμένη περιοδοντική θεραπεία φαίνεται πως και η συστηματική φλεγμονή περιορίζεται και παρατηρείται υποστροφή της αθηρωμάτωσης!

75
του πληθυσμού προσβάλλεται από την περιοδοντίτιδα
30
μεγαλύτερη πιθανότητα στεφανιαίας νόσου
50
προσβάλλεται πριν την ηλικία των 18